Chevrolet Corvette C2

prijs
1966
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1966
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
June 30, 1966
Kleur
Nassau Blue
Interieur
Blauw leder
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

Als we het over American Muscle hebben dan praten we over de Corvette. Ondertussen al bij de 8e generatie, maar god wat zijn wij toch fan van de eerste generaties.  De C2 Stingray, is een iconische tweezits die de harten van autoliefhebbers veroverde in de jaren 60. Met zijn opvallende ontwerp, krachtige motoren en innovatieve kenmerken schoot de Corvette C2 een nieuw tijdperk in.

De ronkende motor is het hart van de Corvette. De motor range begint bij de 327 cubic inch V8-motor tot de 427 cubic inch V8. De lichtgewicht carrosserie van de C2 Corvette, gecombineerd met zijn krachtige motoren en wendbare besturing, maakt dit een werkelijk monster op wielen.

Amerikaanse innovatie? Jazeker! Bij de C2 draaide het niet enkel om motorische prestaties.  Beschikkend over een aantal innovatieve kenmerken zoals: verborgen koplampen, onafhankelijke achterwielophanging en een afneembaar hardtop dak. Het slanke, aerodynamische ontwerp van de C2 Corvette, met zijn lange, lage motorkap en puntige achterkant. Dit geeft de kenmerkende look die onderscheidend is van andere sportwagens uit de roaring 60’s. Vandaag de dag is de C2 Corvette nog steeds een zeer gewilde verzamelaars auto, want zeg nu eerlijk, wie wil er niet de bad guy spelen?

Die van ons? Een die zonder twijfel op menig jongenskamer aan de muur kan hangen. De facturen en documentatie zijn aanwezig en bekend. De carrosserie van deze verkeert in zeer goede staat. De heerlijk brullende achtcilinder perst er 340 kloppende paarden uit. Keurig gereviseerd en aangescherpt met msd ontsteking en extra luchtkoeling. Ook stoer een 4 barrel carburateur, leuk voor in de kroeg. Bij instap in het blauw lederen interieur waan je je in een soort zevende hemel.

Are you ready to rumble? Wij komen graag in contact om gezamenlijk de details in te duiken.

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.