Austin Healey 3000 MKII

prijs
1964
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1964
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
June 30, 1964
Kleur
Two Tone: Colorado Red & Black
Interieur
Black
Transmissie
Hangeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

De Austin Healey 3000. Een auto die wij zelf erg hoog in het vaandel hebben. Dé basisprincipes van autoliefhebberij; voorin een dikke 3.0 liter 6-in-lijn motor met ongeveer 150 Britse paarden, achterwiel aangedreven, lekker stug en een groot stuurwiel. Het spartaanse karakter maakt het tot een échte rijders auto. Veel opties waren er dan ook niet. Bij de MK2 moest je al blij zijn met een ‘quick-action folding roof’. Bij de 100/4 moest je namelijk nog zelf met een vouwtent aan de slag.

Tussen 1959 en 1967 maakte Austin 36.816 Healeys, onderverdeeld in drie ‘Marks’. De Mark I zijn koets werd gemaakt door Jensen Motors en de assemblage door BMC. Van de Mark III rolde er uiteindelijk 17.712 van de band af. Dankzij de geboorte van een ander Brits icoon, werd helaas in 1968 de productie gestaakt. Austin had alle capaciteit nodig voor de immens populaire Austin Mini.

Onze Healey is een exemplaar die helemaal af is. Interieur, exterieur en techniek in nieuwstaat. Het heerlijke aan deze klassieker is dat het zoveel combineert. Klaar voor rally’s, een mooi dagje uit of sportief rijden in je eentje met een flinke roffel onder je derrière. Dit alles maakt het tot een échte Britse Cool Classic.

Zien we je snel voor een ritje met onze Austin Healey MKII 3000?


Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.