Ford Super Deluxe V8

prijs
1947
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1947
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
February 28, 1947
Kleur
Maize Yellow
Interieur
Beige
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

De legendarische krachtpatser, de Ford Super DeLuxe Convertible uit 1947!

De Ford V8 Super Deluxe, bekend om zijn machtige Flathead 8 cilinder motor waar Bigfoot waarschijnlijk jaloers op zal zijn. Dit betekende ook dat deze erg in trek was bij de lokale sheriff. Het bezitten van een Super Deluxe net zoiets als het hebben van een persoonlijke magneet voor verkeersboetes. Alsof de politie de verleiding niet kon weerstaan om iedereen die in dit beest reed aan de kant te zetten om haar van dichtbij te bekijken.

Stap in en wordt betoverd door het vakmanschap en de details die deze auto kenmerken. De fraai vormgegeven carrosserie is voorzien van subtiele wijzigingen die het model van het voorgaande jaar verfijnen. De opvallende grille is scherper dan het verstand van een Texaanse cowboy. Met rode accenten en de twee kleine lichten boven de grill zijn vervangen door grote koplampen, waar de parkeerlichten onder geplaatst zijn. Het geheel straalt Amerikaanse klasse uit van de brutale jaren ’50!

Onze exemplaar is voorzien van een uniek Motor-Lift Top-systeem. Met één simpele druk op de knop opent of sluit het cabriodak moeiteloos, waardoor omstanders kunnen genieten van de bestuurder met geel/blond geverfd haar en een brede glimlach. De krachtige V8-motor laat zijn geluid horen en trekt de aandacht waar het hoort.

Deze prachtige klassieker is destijds in beperkte aantallen geproduceerd waarvan 12.033 exemplaren ooit zijn vervaardigd. Elk exemplaar is een waar Amerikaans kunstwerk op wielen. Dit exemplaar is wel erg bijzonder, De auto komt uit het Ford Museum in Hillegom. Een fantastische feature zijn de twee handbediende schijnwerpers. Hiermee kan de Texaanse cowboy aardig mee worden gedesoriënteerd.

De auto is afgewerkt door Ford Maize Yellow genoemd, met een contrasterend bruin doek en vinyl bekleding en een fawn cabriodak.

Grijp deze zeldzame kans om een stukje filmgeschiedenis te bezitten, want de 1947 Ford Super DeLuxe Convertible speelde een iconische rol in de film “The Karate Kid”. Ralph Macchio, de ster van de film, bezit deze prachtige wagen tot op de dag van vandaag, een mooie kans om ook deel uit te maken van dit rijke Hollywood tapijt.

Een unieke toevoeging aan de collectie, of the American Dream willen realiseren? Wij staan voor u klaar!

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.