Porsche 912

prijs
1967
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1967
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
June 30, 1967
Kleur
Chiffon Wit
Interieur
Blauw leder
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

Deze auto wordt geveild. Bied nu mee op classiccarauctions.com!

‘They follow the change, we make it happen – Porsche’’

Porsche kende een groot succes met de 356. De beginperiode van de 911 viel wat tegen dus werd de 912 geboren. Om het prijsverschil kleiner te houden moest er een minder opgepompte versie komen. De 912 heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Porsche. Dankzij dit “toegankelijke” model kon Porsche zijn klantenbestand verbreden, wat zeker nodig was voor het voortbestaan in de late jaren 60.

De 912 was een mooie combinatie van de eerder ontwikkelde viercilinder motor uit de 356  en de carrosserie van de 911. De motor uit de 912 was een stuk lichter dan de 911 en dat resulteerde in een goede gewichtsverdeling, precies waar de 911 destijds wat problemen mee had.  Zo werd een nieuwe 911 eigenaar, tussen neus en lippen door, naar zijn hovenier gestuurd om de kofferruimte te vullen met tegels. De 912 stond daarentegen bekend om zijn goede rijeigenschappen.

Optisch lijkt de 912 op de 911, onderhuids is er daarentegen wel verandering. Voorzien van een 1.6 liter met 95pk. Dan denkt u wellicht: is dat alles? Ja, maar verrassend rap. Haar lichtvoetigheid maakt veel goed.

Hoewel de productie van de Porsche 912 in 1969 stopte, leeft haar nalatenschap voort. Tegenwoordig wordt de Porsche 912 gekoesterd door verzamelaars en liefhebbers vanwege het klassieke design, de rijdynamiek en het unieke karakter van de viercilindermotor. Haar plaats in de geschiedenis van Porsche als een meer toegankelijke sportauto heeft haar status als icoon verstevigd.

Ons exemplaar is in 1967 geboren. Ze heeft haar vroege jaren doorgebracht in Californië en Zweden voordat ze in Nederland haar plek vond. Door de jaren heen is er goed voor haar gezorgd en is ze keurig gerestaureerd. De vorige eigenaar heeft het remsysteem vernieuwd en de motor opgeschroefd tot 110 pk. Een zeer gewilde en unieke 912 in goede staat. Wat dat betreft een expert in het spel der verleiding.

Zien we u snel?

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.