Land Rover Series 1

prijs
1950
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1950
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
July 11, 1950
Kleur
Army Green
Interieur
Groen Leder
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog, toen Groot-Brittannië herstelde van de oorlogsschade en economische uitdagingen, ontstond een auto die niet alleen diende als transportmiddel, maar ook een symbool van Britse vastberadenheid: de Land Rover Series 1.

Geboren in 1948 uit de briljante gedachten van Maurice Wilks, een genie bij Rover Company, werd de Land Rover Series 1 geïnspireerd door zijn avonturen met Amerikaanse Jeeps tijdens de oorlog. Hij had een visioen: een auto ontwikkelen die zowel geschikt was voor landbouw als voor avontuurlijke off-road ritten. De allereerste Series 1-prototypen werden met de hand en heel veel liefde geassembleerd op het pittoreske eiland Anglesey in Wales.

De Series 1 was net zo simpel en stevig als een English breakfast op de brakke zaterdagmorgen. Het had een ladderframe chassis waar zelfs de London Bridge jaloers op zou zijn, en een 1.6 liter benzinemotor die sterker was dan de wil van een Britse koningin die in de rij staat voor de troon. Deze auto kon elk terrein aan, van modderige velden tot bergachtige paden. Het was niet voor niets dat de Series 1 al snel populair werd bij ontdekkingsreizigers, boeren, hulporganisaties en zelfs het Britse leger.

Onze versie van de Land Rover Series 1 heeft een compleet nieuwe 'barbour'-jas gekregen, van top tot teen volledig gerestaureerd. Door liefhebbers, voor liefhebbers. Of je nu over de uitdagende zandpaden van je oom's erfgoed wilt scheuren, of je voorbereidt op een zondagse jachtpartij met genoeg ruimte voor de hele familie, inclusief het verse wild, corgis en een aardappel in de uitlaat - deze Land Rover kan het allemaal. Met de juiste flair.

De Cool Classic Club is er om al je vragen te beantwoorden en je te helpen, zelfs als je gewoon wilt weten waar je de beste 'kop thee' kunt krijgen. Zien we je snel?

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.