Jaguar E-Type Series 3 OTS

prijs
1972
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1972
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
April 28, 1972
Kleur
Regency Red
Interieur
Biscuit
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

De Jaguar E type series 3 OTS.

Een auto uit de tijd dat roken nog gezond was, de televisie maar één zender had en het belangrijkste; de tijd waar autorijden nog écht rijden was, zonder hulpmiddelen of sensatie versterkende fopperij!

De E type werd in Europa geïntroduceerd op 15 maart 1961 op de Autosalon van Genève en in de Verenigde Staten in april datzelfde jaar op de autosalon van New York. Toen de auto voor het eerst getoond werd, noemde Enzo Ferrari, het ‘The most beautiful car ever made’. Tot op de dag van vandaag heeft hij gelijk!

Onze E type is van de laatste generatie, de series 3. In 1971 werd de serie 3 geïntroduceerd. De meest noemenswaardige verandering was het brute 5.3 liter V12 motorblok. Omdat het zo’n zwaar blok was, werd de stuurbekrachtiging ook standaard. Verder werden de wielkasten iets uitgeklopt en werd de grill iets groter, om de gespierde zwarte kat te koelen. Met de vier brede uitlaatsierstukken die ruig brullen en grommen wanneer de Jaguar wordt gestart, ontkom je er als liefhebber niet aan iedere keer in te stappen met een brede glimlach.

Dit is pure passie, een echte parel. Onze Cool Classic Series 3 is oorspronkelijk geleverd in Canada en heeft onlangs zijn weg naar Nederland gevonden. In de afgelopen jaren is deze auto met uiterste precisie en vakmanschap volledig gereviseerd door een ervaren Jaguar monteur. Hij verkeert nu in een sublieme staat en is gereed om zonder enige aarzeling richting de Côte d'Azur te rijden, zonder dat u zich ook maar een moment zorgen hoeft te maken over de lampjes op het dashboard.

Many smiles a litre guaranteed!

Domesticated, not declawed. – Jaguar E-type

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.