Lancia Flaminia Touring Convertible

prijs
1960
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1960
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
September 6, 1960
Kleur
Blue Medio
Interieur
Bruin Leather
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

In de rijke geschiedenis van automobiel design is er een naam die altijd synoniem is geweest voor tijdloze klasse: Carrozzeria Touring. Opgericht in 1926 en voortgezet tot 1965, Touring verwierf zijn unieke reputatie door het creëren van auto's met een onmiskenbare lichtgewicht bouwstijl. Hun onderscheidende technieken, waaronder de beroemde "Superleggera" buizenframe-constructie, werden al snel legendarisch in de autowereld.

De erfenis van Touring begon in 1926 toen ze Carrozzeria Falco overnamen, dat eigendom was van Vittorio Ascari, de broer van de beroemde Alfa Romeo-coureur Antonio Ascari. Hier begon de reis naar het vormgeven van enkele van de meest iconische auto's.

Een van hun meesterwerken was de creatie van de Flaminia-serie, die debuteerde op de 1957 Geneva Motor Show. Dit betekende een nieuwe richting voor Lancia, waarbij de traditionele ontwerpelementen van de jaren '50 werden achtergelaten ten gunste van een strakkere uitstraling. Net zoals bij de eerdere Aurelia-serie, hadden de Flaminia-modellen hun sportieve varianten.

Deze sportieve versies werden niet zomaar carrosserieën; ze waren kunstwerken op wielen, gevormd door de vaardige handen van de meest gerenommeerde Italiaanse coachbuilders. Carrozzeria Pinin Farina creëerde de elegante lange chassis coupé, terwijl Zagato en Touring de korte chassis sportcoupé vormgaven.

Op de Geneva Motor Show van 1960 presenteerde Carrozzeria Touring de Flaminia Cabriolet, afgeleid van de elegante GT-coupé. Deze bijzondere auto in onze collectie is uitgerust met de geliefde 2.5. Het onderscheidende "Superleggera"-systeem, dat een stalen buisframe combineert met lichtgewicht aluminium panelen, is een testament van Touring's toewijding aan perfectie.

Deze auto belichaamt de ziel van een vervlogen tijdperk, waar de harmonie tussen vorm en functie de norm was. Het is niet zomaar een auto; het is de kers op de taart, de limoncello na het eten, het zoete broodje bij de koffie,  een stukje Italiaanse geschiedenis.

Die van ons? Een van de 667 zeldzame Cabriolet exemplaren. Gehuld in het elegante Blue Medio en met een weelderig donkerbruin interieur van leer. Deze parel heeft een leven gekend in de verzameling van een liefhebber, die haar met zorg en toewijding heeft laten vertroetelen op de restauratie tafel. Het resultaat? Een zorgvuldige restauratie die de auto nieuw leven heeft ingeblazen, zonder de drang naar concours-perfectie, maar wel met een roep om gereden te worden. Bent u klaar voor de ultieme rijervaring? We zien u graag snel!

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.