Lagonda LG 45 Rapide

prijs
1937
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1937
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
May 14, 1937
Kleur
Rood & Zwart
Interieur
Zwart
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

Laten we teruggaan naar een tijd waarin wegen meer verhalen dan bestemmingen in zich droegen. Of, eerlijk gezegd, de tijd waar we ons gewoon lieten leiden door de wind en hoopten we dat we niet als een plaat op repeat in dezelfde cirkels rondgingen.

De tijd waarin Wilbur Adams Gunn (1859-1920), zijn weg vond naar het Verenigd Koninkrijk. Terwijl de wereld werd gedomineerd door paarden en koetsen, was hij al druk bezig met het vormgeven van de toekomst – de geboorte van een legendarisch merk was zijn meesterwerk in de maak. Het was namelijk Gunn die de basis legde voor de Lagonda Motor Company, later bekend als Lagonda Ltd vanaf 1913.

Echter, dat is nog niet het complete verhaal. In de periode van 1935 tot 1940 kwam er nog een indrukwekkende naam aan boord: W.O. Bentley, een naam die op zichzelf al een meesterwerk is in de autowereld. Samen vormden deze titanen Lagonda Ltd. tot een ware legende in de autogeschiedenis.

Laten we ons nu concentreren op de echte ster van de show: de LG 45 Rapide, een meesterwerk ontworpen door Frank Feeley. Dit paradepaardje, onthuld aan het einde van 1936, werd beschouwd als de snelste sportwagen op de weg. Het was een krachtmeting met de ontwerpen van Alfa Romeo en Bugatti, en Lagonda kwam als winnaar uit de bus. Feeley’s ontwerp heeft de tand des tijds doorstaan, en ook nu nog straalt het vakmanschap en genialiteit uit, zelfs na meer dan 80 jaar.

De parel van ons assortiment? Een ware metamorfose ondergaan in 2011, van elk moertje tot ieder boutje volledig gerestaureerd, zonder een cent te sparen om haar in absolute topconditie te brengen. De motor? Een grondige revisie door de vakmensen van Lagonda in België. En sindsdien? Een leven van vorstelijke zorg, waarin ze haar sublieme staat heeft behouden en gekoesterd wordt als een kostbaar juweel. Zien we je snel?

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.