Fiat 6C 1500 Superleggera

prijs
1937
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1937
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
December 1, 1937
Kleur
Rosso
Interieur
Wit
Transmissie
Handmatig
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

  • The Fiat 6C 1500 Superleggera. Born from the wind. –

Verhalen, vorm en gevoel. Dat is waar Giovanni al vanaf het begin van Fabbrica Italiana Automobili Torino mee bezig was. En die temperamentvolle Italianen, kunnen dat nou eenmaal erg goed. Zo ontstond de Fiat 6C 1500 Berlinetta. Één van de eerste productie auto’s ooit gemaakt in een windtunnel. Ze werd in 1935 gepresenteerd samen met andere leden van de 1500-tak op de autosalon van Parijs.

De naam 1500 refereert naar de motor; ze worden aangedreven door hetzelfde motorblok, een 1493 cc grote zes-in-lijn met een deels gesynchroniseerde vierbak eraan gekoppeld. Eindresultaat? Zijdezacht en voor een 1.5, heel veel lol! Het onthaast, heeft nét een sportief randje en ademt ambacht.

Onze 6C heeft een fantastische volledig aluminium koets, verzorgd door Carrozzeria Touring Superleggera. Alles met de hand gevormd en iedere koets had nét iets andere vormen of kenmerken. Je kunt dus stellen dat die van ons, volledig uniek is. Haar kuif steekt de gesplitste voorruit mooi af tegen de elegante bollingen. Ze is geregistreerd bij Registro FIAT Italiano onder het nummer 919 in 1993. Ze is door ASI gedoopt tot ‘gold standard’ en is door de Mille Miglia toegelaten in het selecte gezelschap. Italiaans erfgoed, klaar om in een liefhebbers hart te worden gesloten. Zien we je snel?

  • Form and Function meet. They begin a torrid affair. –

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.