Alpine A110 Tour de Corse

prijs
2022
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
2022
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
August 29, 2022
Kleur
No. 7 Berlinette
Interieur
Alcantara
Transmissie
Automaat
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

“Alpine is the perfect blend of French charm and racetrack excitement. They’re like a delicious croissant with a side of adrenaline!”

De Alpine A110 is een Franse legende die voor het eerst op het toneel verscheen in 1961. Ontwikkeld door Alpine, een merk dat is opgericht door de legendarische Jean Rédélé. De populaire lichtgewicht, beschikte over precieze rijeigenschappen waardoor er vanuit de lokale Boulangerie eindelijk weer lovende woorden klonken over de Franse activiteiten binnen de autosport.

De Tour de Corse is een bekend begrip, een rallyevenement dat plaatsvindt op het ontzagwekkende eiland Corsica. Het heeft uitdagende wegen met een continu veranderend terrein. Niet eenvoudig, wel leuk! Het heeft zelfs een aantal keer deel uitgemaakt van de WRC kalender.

In de jaren 60 en 70 domineerde Alpine de rallywereld volledig en de Alpine A110 en Tour de Corsica waren als twee druppels water. Ze gaan samen als Parijs en zijn gezellige bistro’s, Franse pubs met chansons en Jacques-Yves Cousteau en zijn kenmerkende rode muts.

Een van de meest indrukwekkendste momenten voor de Alpine A110 in de Tour de Corse was in 1973, toen de Franse coureur Jean-Claude Andruet de auto onder verraderlijke weersomstandigheden naar een beroemde overwinning navigeerde. Die overwinning verstevigde de status van de A110 als rallylegende.

Alpine brengt een eerbetoon aan dat roemrijke verleden met de A110 Tour de Corse 75, een eerbetoon aan de auto die in 1975 de Corsicaanse rally op zijn kop zette.

Onze A110 Tour de Corse is #72 uit de wereldwijde oplage van totaal 150 stuks. Met maar liefst 38 kilometer op de teller kunt u deze naar eigen hand inrijden. Ons advies, lekker met pit!

Kom dit exemplaar bij ons in Naarden bezichtigen of stel ons gerust online of telefonisch al uw brandende vragen!

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.